Nagyításhoz kattintson a képre!

Hortobágyi Lovasnapok

Múlt és jelen találkozása a délibábos Hortobágyon - három nap a csikósok földjén.

A Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát, amelynek legfőbb célja a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének, valamint a Hortobágyi Nonprofit Kft., és ezen belül Mátai Ménes lótenyésztő munkájának, és a ma is használt és működő fogatgyűjteményének megismertetése, népszerűsítése. A Hortobágyi Lovasnapok a magyar lovasélet összegzése, melyben a profi lovasok éppúgy beletartoznak, mint az amatőrök és a lókedvelő felnőttek és gyerekek.

A Hortobágyi Lovasnapok fél évszázados múltjával az országos szintű lovas rendezvények nagy öregjének számít: az 1671 óta fennálló ménes területén a régi lovasnapok hangulatát megőrizve, ugyanakkor napjaink lovas életének többféle szegmensét bemutatva zajlanak majd az események, melynek kiváló hátteret és keretet nyújt a hortobágyi puszta, mely 1999 óta a Világörökség része.

Időpont: 2020. július 10-12.
Jegyárak: még nem elérhető


Hortobágyi programok

  • Húsvét a Pusztai Állatparkban

    Hortobágy, 2020. április 10 - 13.
    A Húsvéti ünnepi hétvégén a Hortobágyi Nemzeti Park területén is változatos programok várják a családokat.
Települések Hortobágy közvetlen közelében

Program info
Programtípus
  • Sportprogramok, Hagyományőrzés, folklór
helyszín
  • Észak-Alföld
Település ismertető
  • Hortobágy

    Hortobágy - az 1966-ban létrejött 1600 lakosú község - az országban 1973-ban elsőként alapított Hortobágyi Nemzeti Park közepén, Debrecen és Tiszafüred között a 33. számú főút men...

Szállások Hortobágyonés környékén


További találatok: |